Garšīgi un vienkārši salāti ar minimālu sastāvdaļu daudzumu ir ēdiens, kas veiksmīgi dažādos jūsu ikdienas ēdienkarti.
Kulinārijas blogere Viktorija dalījās ar savu šo salātu recepti. Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešamas tikai trīs pamata sastāvdaļas, kā arī dažas vienkāršas un pieejams sastāvdaļas garšas uzlabošanai.
Sastāvdaļas salātiem ar vistu un papriku
Sarkanais sīpols – 2 gabali
Citronu sula – 1 ēdamkarote
Kas jādara ceturtdien, 1.maijā, lai laime un prieks neietu ar līkumu. Senču paražas un ticējumi
Dilles – 1 ķekars
Saldā paprika – 1 gabals
Vistas fileja – 400 grami
Garšvielas: sāls, pipari – pēc garšas
Majonēze – 3 līdz 4 ēdamkarotes (pēc izvēles var aizstāt ar grieķu jogurtu vai skābo krējumu)
Salātu pagatavošanas gaita
Vispirms jāsāk ar vistas filejas sagatavošanu. To nomazgā un tad novāra sālsūdenī. Pēc tam ļauj atdzist, vēlams to atstāt sākumā kādu laiku buljonā un tad izņemt laukā un atdzesēt uz šķīvja.
Sarkano sīpolu sagriež plānos pusgredzenos un aplej ar verdošu ūdeni, lai noņemtu rūgtumu. Pēc 5 minūtēm noteciniet šķidrumu un noskalojiet tos ar aukstu ūdeni. Pievienojiet citrona sulu, sasmalcinātas dilles un uzmanīgi samaisiet.
No saldās paprikas izņem sēklas un kātiņus un sagriež vidēja izmēra strēmelītēs. Izvārīto un atdzesēto vistas fileju sadala šķiedrās vai sagriež strēmelītēs. Šiem salātiem nav nepieciešams sastāvdaļas sasmalcināt pārāk mazos gabalos.
Sagatavoto sīpolu, saldo papriku un vistas fileju liek bļodā un samaisa. Pievienojiet garšvielas pēc savas izvēles, majonēzi (vai arī bez piedevu jogurtu vai skābo krējumu) un vēlreiz labi samaisiet.
Salātus var droši papildināt ar svaigiem zaļumiem pēc savas izvēles. Līdzas dillēm, tikpat labi var izmantot smalki sagrieztus pētersīļus vai koriandru. Pēc vēlmes var pievienot arī svaigu gurķi vai citu sev tīkamu produktu. Eksperimentējiet ar garšvielām un izbaudiet šos vienkāršos, bet gardos salātus.